Coming soon: Kids on tour


Zonder overdrijven, het Nederlandstalig bloglandschap telt heel wat inspirerende en getalenteerde naaiblogsters waar of waar? Wij worden wekelijks, zo niet bijna dagelijks van onze sokken geblazen door de prachtige naaisels, gestyleerde foto’s en gedurfde combinaties. Niet zelden denken wij stiekem of zelfs niet zo stiekem bij onszelf: ‘wow, dát willen wij ook!’ Hoe cool zou het zijn, om een kledingstuk gemaakt door een andere blogster, zo eentje die je bewondert en je inspireert, om het lijf van je eigenste kind te hebben hangen? Dat is wat Mieke en ik ons enkele maanden geleden bedachten.

 We voegden de daad bij het woord en we nodigden een aantal toffe madammen, met elk hun eigen stijl en persoonlijkheid uit , om uit hun comfortzone te treden en een kledingstuk te maken voor een ander. Maar voor wat hoort wat. Als jij je uitslooft voor een ander, dan slooft een ander zich uit voor jou. Dat was het concept. Het concept voor Kids On Tour.

Kids On Tour
Kids On Tour: een blogtour waarbij 10 naaibloggers elk een kledingstuk maken voor ander kind, en in ruil een uniek, met liefde gemaakt, item voor hun kind ontvangen. 

 Een staaltje ruilhandel van de bovenste plank, zo bleek, want elk van ons haalde het onderste uit de kan. Toen de namen toevalsgewijs uit de pot kwamen, brak bij sommigen het angstzweet uit. Naaien voor een zoon, terwijl je alleen dochters hebt? Naaien voor een tiener, terwijl je eigen kroost nog niet schoolrijp is? Naaien voor een hipster, terwijl je ... ah ja, ook een hipster bent ;). De drang naar "perfectie" was nooit veraf. Naarmate de deadline naderde, nam het 'virtueel' getwijfel toe, deden de stoffenwinkels gouden zaken met allerhande bestellingen van 'mogelijke kanshebbers' en werd het tornmesje met een bovengemiddelde frequentie gehanteerd. Het is duidelijk. Naaien voor een ander, dat is al niet gemakkelijk. Maar naaien voor een andere naaister, dat is euh...stress. Die stress werd weggespoeld op de 'ruildate'. Met de nodige 'ooh's en aah's' openden we pakjes, als was het kerstmis. Elk stuk ging van hand tot hand, werd vakkundig geïnspecteerd en meer dan goed bevonden. 

 Vanaf zondag laten we jullie meegenieten van de resultaten. We presenteren onze kids, maar dan in een ander jasje. En onze naaisels maar dan op een ander model. Benieuwd? Stay tuned!
kids on tour button
13/09 - by eva maria |Petrol & Mint
15/09 - sisko by mieke |Stannel
17/09 - Kaatjenaaisels |Van Jansen
20/09 - Leven met Liv |My Minnie Mie
22/09 - Khadetjes |P'tits Monstres