June dress van La Maison Victor en uitslag GIVE - AWAY!

Ik zal eerst even de winnaar bekend maken, dan kunt ge dan op uw gemakske verder lezen:

Irena - jij mag me een mailtje sturen op kaatjenaaisels@gmail.com!


Irena10 mei 2014 14:26
Jouw little black dress (uit Homemade Wardrobe) is mijn absolute favoriet! Al die kinderkledij is wel leuk maar stiekem vind ik het veel fijner als mama's eens voor hun eigen achter het naaimachine kruipen ;) Daar kan ik heel wat inspiratie voor mezelf uit putten!

En om Irena nog gelukkiger te maken: een kleedje voor mezelf :-)De jurk komt uit de nieuwe editie van La Maison Victor. Ik kocht hem gisteren en naaide ze vandaag in mekaar. In mijn favoriete Petit Pan stofje van uit de Petit Pan winkel uit Antwerpen.


 Ik heb nagemeten op het patroon zelf om de maat te kiezen, want ik vertrouw niet meer op maattabellen. Ik kwam uit op mijn confectiemaat namelijk 38. Ze past perfect. Ik heb er niets aan moeten veranderen.

De ruguitsnijding vind ik echt supermooi.
De blinde rits zit in de zijnaad. Daarom moesten de armsgaten anders afgewerkt worden dan ik normaal doe.
In het boekje staat gelukkig een veel duidelijkere uitleg dan ik bijvoorbeeld Burda of Knipmode.
En voor ge stof gaat kopen: In het boekje staat dat ge 250cm stof nodig hebt voor dit kleed. Nu weet ik niet waar dat stof dan in moet gaan maar ik kwam met 130cm toe (met een stofbreedte van 150cm). Het belegje is wel in een ander stofje.

Omdat mijn stofje nogal soepel is heb ik de zoom afgewerkt met bias aan de binnenkant. Zo blijft het rokdeel toch wat mooier "staan". Man ik ben er weer content mee!

Follow on Bloglovin

Labels: ,